Для того щоб зробити висновок, який змішувач для кухні найкраще підходить, потрібно спочатку дізнатися, якими вони взагалі бувають.
Як правило, на ринку представлено три основні варіанти конструкції змішувачів:
1. Змішувач на два вентилі. Простий та надійний механізм: один вентиль для холодної води, інший – для гарячої. Одразу треба відмітити: щоразу відкручувати та закручувати вентилі, регулюючи температуру води, не для всіх комфортно і прийнятно.
2. Змішувач із важелем. Одноважільні та двоважільні змішувачі зараз на піку популярності. Температура та тиск води регулюються важелями.
3. Змішувач із сенсорним керуванням. Сенсор подає воду, коли під краном з'являється предмет. Також змішувачі можуть спрацьовувати від натискання сенсора. Це максимально зручне та технологічне рішення, проте вартість такого змішувача вища, ніж у решти варіантів.
Наступне питання – з якого матеріалу буде виконаний змішувач для кухні:
1. Латунь. Це метал, із якого виконують значну частину сучасної сантехніки. Матеріал відрізняється міцністю та довговічністю, а також відсутністю реакцій з водою: він не іржавіє і не надає специфічного запаху. Зазвичай саме латунні змішувачі є основою ринку.
2. Сталь. Властивості нержавіючої сталі не поступаються латуні, хоча зазвичай дорожче. Вона також не іржавіє і не реагує на рідину, міцна та довго служить. Застосовується з покриттям хром та нікель для захисту від іржі.
Додаткові опції змішувачів для кухні:
1. У деяких моделях передбачено другий кран для фільтрованої води, її подача регулюється окремим важелем.
2. Злив гнучкою трубою, форму і розташування якої можна змінювати одним рухом руки. Це чудовий варіант, якщо ви часто миєте великогабаритний посуд або овочі та фрукти.
3. Термостат, який використовується у змішувачах із сенсорним керуванням. Він дозволяє заздалегідь встановити температуру води, щоб її не доводилося регулювати при кожному відкриванні крана.
Обираючи дизайн змішувача треба пам'ятати, що він може бути будь-яким, але повинен поєднуватись зі стильовими рішеннями в самому кухонному гарнітурі. Також важливо заздалегідь продумати, які додаткові опції будуть потрібні, і обирати змішувач, виходячи з цього.
Як правило, на ринку представлено три основні варіанти конструкції змішувачів:
1. Змішувач на два вентилі. Простий та надійний механізм: один вентиль для холодної води, інший – для гарячої. Одразу треба відмітити: щоразу відкручувати та закручувати вентилі, регулюючи температуру води, не для всіх комфортно і прийнятно.
2. Змішувач із важелем. Одноважільні та двоважільні змішувачі зараз на піку популярності. Температура та тиск води регулюються важелями.
3. Змішувач із сенсорним керуванням. Сенсор подає воду, коли під краном з'являється предмет. Також змішувачі можуть спрацьовувати від натискання сенсора. Це максимально зручне та технологічне рішення, проте вартість такого змішувача вища, ніж у решти варіантів.
Наступне питання – з якого матеріалу буде виконаний змішувач для кухні:
1. Латунь. Це метал, із якого виконують значну частину сучасної сантехніки. Матеріал відрізняється міцністю та довговічністю, а також відсутністю реакцій з водою: він не іржавіє і не надає специфічного запаху. Зазвичай саме латунні змішувачі є основою ринку.
2. Сталь. Властивості нержавіючої сталі не поступаються латуні, хоча зазвичай дорожче. Вона також не іржавіє і не реагує на рідину, міцна та довго служить. Застосовується з покриттям хром та нікель для захисту від іржі.
Додаткові опції змішувачів для кухні:
1. У деяких моделях передбачено другий кран для фільтрованої води, її подача регулюється окремим важелем.
2. Злив гнучкою трубою, форму і розташування якої можна змінювати одним рухом руки. Це чудовий варіант, якщо ви часто миєте великогабаритний посуд або овочі та фрукти.
3. Термостат, який використовується у змішувачах із сенсорним керуванням. Він дозволяє заздалегідь встановити температуру води, щоб її не доводилося регулювати при кожному відкриванні крана.
Обираючи дизайн змішувача треба пам'ятати, що він може бути будь-яким, але повинен поєднуватись зі стильовими рішеннями в самому кухонному гарнітурі. Також важливо заздалегідь продумати, які додаткові опції будуть потрібні, і обирати змішувач, виходячи з цього.